Müşteri odaklı çalışmalarımız kararlılıkla devam edecek”
Neşe Çay Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Abanoz, 5000 bin metrekarelik açık ve kapalı alana sahip günlük 50 ton yaş çay işleme kapasitesine sahip tesislerinde her türlü damak tadına uygun çayı en modern şekilde ürettiklerini söyledi. Abanoz “Müşteri odaklı çalışmalarımız, aynı hız ve kararlılıkla devam edecektir” dedi.
Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?
1972 yılında Çayeli’nde doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Çayeli’nde tamamladım. Yüksekokulu Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde bitirdim. Evli ve 4 çocuk babasıyım.
Neşe Çay’ın oluşum süreci yani doğumu nasıl gerçekleşti?
Neşe Çay, 1988 yılında Evim Çay adıyla Çayeli ilçesi Yanıkdağ köyünde günlük 5 ton yaş çay işleyebilen, küçük bir atölye ile çay üretimine başlamıştır. Arz talep dengesi ve gelişen ekonomik şartlar göz önüne alınarak kapasite artırımına gitme ihtiyacı olduğundan, Sanayi Sitesi çıkışı Sabuncular Mahallesi'nde 3000 metrekare kapalı, 2000 metrekare açık olmak üzere toplam 5000 metrekarelik alana sahip şu anki fabrikamızda faaliyet göstermeye başladık. Fabrikamız günlük 50 ton yaş çay işleme kapasitesine sahiptir. Üretim ve kalitemizi her geçen gün geliştirmeyi hedefleyerek, çayın üretiminin yapılıp, tüketicinin demliğine girecek aşamaya gelmesi sürecine kadar her türlü hijyenik şartlar oluşturulmuştur. Firmamız aynı azim ve kararlılıkla gelişmeye devam etmektedir. Firmamız bünyesinde deneyim sahibi idari personel ve çalışanlarımız vardır. Yurt içinde belirli bölgelerde bayilik ağını kuran firmamız, kurumsal yapısını tamamlayıp her türlü damak tadına uygun çayı en modern şekilde üretmektedir. Müşteri odaklı çalışmalarımız, aynı hız ve kararlılıkla devam edecektir.
Pazarda hedef kitlenize ulaşabildiğinize inanıyor musunuz?
Memnuniyet bir rehavet anlayışıdır. Daha kat edeceğimiz çok yol var. Kısmen ulaşıldı fakat hedefe iki adım yaklaştıkça hedef de bir adım daha öteye gidiyor. Açığı kapatmak lazım. Bunun için daha kararlı ve hızlı adımlarla ilerliyoruz.
Neşe Çay yakın bir zamanda beyaz çay ile yeni bir pazarda faaliyet göstermeye başlayacak. Beyaz çaya başlamanız nasıl oldu? Hangi noktadasınız?
Beyaz çayla, çay sektöründe bir farkındalık oluştu. İstanbul’da katıldığımız bir fuarda beyaz çaya önemli bir talebin olduğunu fark ettik.
Türk beyaz çayının adını dünya beyaz çay pazarında duyurabilecek misiniz? Bunun için çalışmalar nelerdir?
Tüyap Gıda Fuarı, hem ilk fuar deneyimimiz oldu hem de ufkumuzu çok açtı. Biz dünyaya çayımızı çok rahat duyurabiliriz. Bunun altyapısı olan çiftçimizi eğitip tarlalarımızı rehabilite etmeliyiz.
Dünyanın en sağlıklı çayı Rize çayıdır. Pestisit barındırmaz.
Neşe Çay'ın Türk çayının kalitesini yükseltmeye yönelik çalışmalar yaptığını ve bu konuya önem verdiğini biliyoruz. Tüketici kalite konusunda sizce bilinçli mi? Yoksa ucuz olana yönelim daha mı fazla?
Tüketici olarak çok bilinçlendik. Tüketici artık kalite diyor. Kaliteli çay ve ürünleri tüketici buluyor ve fiyatına bakmaksızın alıyor. Artık kalitenin ne olduğunu bilen bir tüketici topluluğu var.
Çay sektöründe eksiklikler nelerdir?
Müstahsili, üreticiyi ve tüketiciyi kucaklayan koruyan bir çay kanunun olmaması, imalatçıyı ve
tedarikçiyi de kaliteli ürünleri sağlayacak bir çay borsasının olmaması.
Neşe Çay'ı diğerlerinden farklılaştıran özellikler nedir?
Yenilikçi olması, müşteri odaklı çalışması, teknolojiyi en iyi şekilde takip etmesi, çevreye verdiği önem. Ayrıca sosyal faaliyetlere de çok önem veren bir firmayız.
Neşe Çay'ın Türkiye pazarındaki yerinden memnun muyuz ? Daha ileriye taşımak için ne gibi hedefleriniz var?
Tüketici memnuniyeti olarak çok olumlu tepkiler alıyoruz. Bu da bizi memnun ediyor. Teknoloji ve bilişimi daha etkin kullanarak, ürün çeşitliliğini artırarak müşteri memnuniyetini çok daha ileriye taşıyacağız inşallah.
HABERLER
MÜŞTERİ ODAKLI ÇALIŞMALARIMIZ KARARLILIKLA DEVAM EDECEK